2009. június 21., vasárnap

Omlós tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 8 dkg darált tepertő,
  • 10 dkg disznózsír,
  • 2 db tojás sárgája,
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő,
  • csapott kávéskanál só,
  • 1 db tojás (lekenni)


Elkészítés:

Kb.1/5 dl tejfölben feloldjuk az élesztőt és hozzáadjuk a liszthez, majd a tepertőt, a zsírt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk és elkezdjük kidolgozni a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a rétestésztánál kicsit puhább legyen. Jól dolgozzuk ki.

2 cm vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét késsel és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk majd egész tojással megkenjük. Tepsibe rakosgatjuk és kb. 1-1,5 órát pihentetjük. 190-200 fokra melegített sütőben sütjük (légkeveréssel 170-180 fok) és szép pirosra sütjük, de ne szárítsuk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése