2009. június 21., vasárnap

Vajas teamézes

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 16 dkg darált dió + kb 10 dkg durvára vágott dió
  • 2 db narancs lereszelt héja,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 25 dkg porcukor,
  • 4 dl felmelegített méz,
  • 2 db tojás + 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a diót, a narancshéjat, a fahéjat, a porcukrot és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a mézet, tésztát gyúrunk.
  2. A kész tésztát 1 napig pihentetjük, majd 4-5 mm vastagra kinyújtjuk és különböző formákat szúrúnk ki belőle. Tepsire rakjuk, tojással megkenjük és megszórjuk a durvára vágott dióval. Közepesen meleg (170-180 fok) sütőben megsütjük (tepsinként kb.10-15 perc).
  3. Jól záródó fém (vagy műanyag) dobozban hetekig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése