2009. június 21., vasárnap

Őszibarackos túrókrémtorta

Hozzávalók:

piskótalaphoz:

  • 4 db tojás,
  • 4 evőkanál rétesliszt,
  • 4 evőkanál cukor,


A tojások fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába papírt teszünk, beleöntjük a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy átsült-e! Néhány percet a formában hűtjük, majd rácsra borítva a papírt lehúzzuk róla és teljesen kihűtjük.

Legjobb 1 napig pihentetni, mielőtt megtöltjük, mert úgy kevésbé morzsálódik, sokkal szebben ketté tudjuk vágni.


krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró,
  • 2,5 dkg zselatinpor,
  • 2 dl tej,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 3 dl tejszín,
  • 8-10 evőkanál sárgabaracklekvár,
  • 8-10 fél őszibarackbefőtt


A túrót áttörjük.A zselatint a tejben a cukorral kevergetve összemelgítjük, úgy hogy a cukor is és a zselatin is teljesen feloldódjon. Langyosra hűtjük és a túróhoz adjuk. Jól keverjük el.

A tejszín verjük kemény habbá és adjuk a túróhoz.


Összeállítás:

A piskótát vágjuk ketté, és az alsó lapot kenjük meg a lekvár harmadával és tegyünk köré tortakarikát. Néhány kanál túrókrémet simítsunk el rajta, majd rakjuk ki a barackokkal és a maradék túrókrém 3/4-ét kanalazzuk rá, egyengessük el.

A második piskótakarika egyik felét kenjük meg a maradék lekvár felével és borítsuk rá a krémre és kenjük meg lekvárral a tetejét, végül simítsuk el rajta a maradék túrókrémet.

Legalább 6 órát, de sokkal jobb, ha egy egész napot a hűtőben dermesztjük. Eltávolítjuk a tortakarikát és tetszés szerint díszítjük. Pl. nyomhatunk rá tejszínhabrózsákat és arra vághatunk barackot.

A lányomnak persze rózsaszín pici szivecske alakú díszítőcukrot tettem rá.

A kész torta kislányom kedvére díszítve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése