2009. március 24., kedd

Battenberg süti


Battenberg süti

Recept


A csinos vendégváró...

Egy közepes, kb.. 25x20 cm tepsit vajazunk, lisztezünk.

Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit.
Ebbe jön majd a kétszínû piskóta. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a van. cukrot is.

A lisztet összekeverjük a sütõporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az elõzõleg elõkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínrûe színezzük és a tepsi másik felébe öntjük. Elõmelegített sütõben készre sütjük a kétszínû piskótát. Rácsra téve kihûtjük.

Mindkét színû tésztát hosszában két –két csíkra felvágjuk.
A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze.

Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkezõ színleosztásban. Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt szépen ráhelyezzük, eligazítjuk. Én a fotón látható sütit marcipán helyett fondanttal burkoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése