2009. március 24., kedd

Mézespuszedli


Mézespuszedli

Recept


Bilonka receptjét kicsit átdolgozva.

3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral.
A lisztbe belekeverjük a sütõport és a fûszereket. 25 dkg mézet és 5 dkg zsírt hõálló tálba téve a mikróban megolvasztunk. Ezt egy nagy tálba öntjük a lisztre, majd hozzáadjuk a tojásos
keveréket. Belekavarunk 4 evõkanál tejfölt és a kandírozott finomságokat.

A tésztát betesszük pihenni a hûtõbe egy órára. A sütés: golyócskákat formálunk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd elõmelegített sütõben, 160-170 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük, amíg aranybarna színt kapnak. Ebbõl az adagból 60-70 db puszedli lesz.

A kimaradt 3 db tojásfehérjébõl habot verünk, 25 dkg porcukorral tovább verjük. Most lehet a habba a forró puszedliket beleforgatni, utána sütõpapírra szedni. A csokit megolvasztunk és csíkokat húzunk a sütikre. Sokáig szárad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése