2009. március 24., kedd

Pizzás csiga

Nagyon finom vendégváró, amivel kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak, biztos sikerre számíthatnak vele!
A kisült csigák pedig olyan gyorsan fognak elfogyni, hogy egy percet sem fog azon gondolkodni legközelebb megcsinálja-e!
Sok sikert, és jó sütögetést!


Hozzávalók (15 db csigához)

A töltelékhez:
300 ml paradicsomlé
1 evőkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
0.5 kávéskanál só
0.5 db citrom leve
1 késhegynyi bors
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál pizza fűszerkeverék

A tésztához:
600 g finomliszt
50 g élesztő
2 db tojás sárgája
4 evőkanál olaj
1 teáskanál só
300 ml tej
1 kávéskanál cukor

A töltelékhez:
170 g morzsolt csemegekukorica (konzerv)
150 g reszelt trappista sajt


Elkészítés

1. A pizzamártáshoz az olajon megdinszteljük a hagymákat, meghintjük liszttel, majd felöntjük a paradicsomlével. Belerakjuk a fűszereket, és jól összeforraljuk.

2. Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Amikor megkelt kivesszük, két részre osztjuk a tésztát.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

3. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük pizzamártással, megszórjuk a kukoricával, és a reszelt sajttal.

4. Feltekerjük, betesszük őket a fagyasztóba 20 percre.

5. Ujjnyi szeletekre vágjuk és nem túl szorosan tepsibe egymás mellé rakjuk a csigákat.

6. Előmelegített sütőben kb 170-180 C fokon készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése