2009. március 24., kedd

Csokis Mankósüti


Csokis Mankósüti

Recept


Gyorsan összedobható süti.

A piskótához valókat csak keverjük össze habverõvel alaposan. Annyi tejjel (lehet bele kis kávét is tenni) kavarjuk ki, hogy ne legyen betonkemény, de ne is folyjon a massza.

Sütõpapírral bélelt aljú tepsibe tegyük (30x20-asban sütöttem). Elõmelegített sütõben, 200 fokon kezdjük a sütést, majd ha feljött a tészta szép magasra, mérsékeljüka hõfokot 170-re. Tûpróbával ellenõrizzük. (Gábor kedvéért: A tésztába hústût vagy villát szúrjunk. Ha nem ragad rá massza, a süti kész)

Ha kihûlt, kettévágjuk.

A krémhez a felvert tejszínt ízesítsük, és keverjük bele a felolvasztott csokit, majd a kevés vízzel elkevert, picit megmelegített - de nem forralt- zselatint.Töltsük be a sütit, majd hagyjuk állni a hûtõbne a krém dermedéséig. Tetejét díszíthetjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése