2009. március 24., kedd

Paprikás csirkefalatok gnocchival


Paprikás csirkefalatok gnocchival

Recept


Törjük át a fõttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval, ízlés szerint sóval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra.

Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával a tetejét.

Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és fõzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, tetejét kevés olívaolajjal megöntözzük és átkeverjük.

A csirkéhez a mellet kockázzuk fel. Olajon fonnyasszunk hagymát. A tûzrõl levéve keverjük el benne a pirospaprikát, majd tegyük bele ahusit, keverjük át. Sózzuk ízlés szerint, tegyük bele a paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedõ alatt fõzzük puhára. ha megpuhult, keményítõvel sûrítsük be, és tejföllel keverjük össze.

Tegyük a gnocchi mellé és fogyasszuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése