2009. szeptember 28., hétfő

Diós kosárka


Összetevők
25 dkg rama10 dkg porcukor5 tojássárgája1 cs. vanilíás cukor1/2 citrom levekéshegynyi sütőpor40 dkg lisztKrém:5 tojásfehérje25 dkg kristálycukor25 dkg darált diórum vagy kókuszaroma ízlés szerint

ElkészítésAz alapanyagokat összekeverjük. A lisztet a végén fokozatosan adjuk hozzá. összedolgozzuk, 2-3-szor átgyúrjuk, közben pihentetjük.Krém: A tojásfehérjéket a kristálycukorral felverem kemény habbá, majd hozzáadjuk a darált diót és az aromát. Kisebb kókuszgolyónyi gombócokat csinálunk (50db). Belenyomkodom a formába. Az aljára egy csöppnyi baracklekvárt, rá egy szem meggyet teszek. Ezután rákanalazom a krémet. ( minden kosárba kb 1 púpozott kávéskanállal). 160 fokon kb 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése