2009. szeptember 28., hétfő

Feketeerdő torta


Összetevők
tészta1:4 tojás4 ek porcukor0,07 dl étolaj4 ek liszt1/2 cs sütőpor1 ek kakaótészta2:3 tojás3 ek cukor3 ek liszt1/4 cs sütőporkrém1:4 dl meggylé1 cs vaníliás pudingpor3 ek cukorkrém2:6 dl habtejszín1 csomag habfixáló2 ek cukorfél kg magozott meggy

ElkészítésAz első tésztához a tojások sárgáját összekeverem a porcukorral, hozzáadom az étolajat, majd apránként hozzákeverem a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük és kettévágjuk. A második tésztához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Tortaformába öntjük és forró sütőben 200 fokon 15 perc alatt kisütjük. Az első krémhez a meggylevet és a cukrot a vaníliás pudinggal sűrűre főzzük. Ha kihűlt, az alsó tortalapra kenjük a felét. Rápakoljuk a kimagozott meggy felét. Erre kenjük a kemény habbá vert tejszínhabot, amihez hozzáadjuk a cukrot és a végén a habfixálót. Ráhelyezzük a második tésztát. Ennek a tetejére is rákenjük a meggyleves krémet , rápakoljuk a meggyszemeket és a tetejére a tejszínhabos krémet. Végül a tetejére helyezzük a kakaós tészta másik felét . A torta tetejét tejszínhabbal bevonjuk és meggyszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése