2009. szeptember 28., hétfő

Rizseshús


Összetevők
1,2 kg sertéscomb1 jó nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 zöldpaprika1 paradicsomborsőrölt paprikapetrezselyemkevés olaj vagy zsír0,75 liter húslé (kocka vagy delikátos)30-40 dkg rizs

ElkészítésA kuktában megfonnyasztjuk a kockázott hagymát, tegyük bele a fokhagymát, őrölt paprikát, jól keverjük el, le ne égjen. Tegyünk bele kb fél dl húslét és 1 percig kevergetve főzzük. Mehet bele a hús és kicsit pörköljük, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a kockázott paprikát, paradicsomot. Főzzük puhára a húst. Ha kész, tegyük bele a rizst és öntsük fel húslével bőven, hogy lepje el. Zárjuk le a kukta tetőt, amikor sípol, 1 perc múlva zárjuk el. Fél órát pihentetjük. Ezalatt magába szívja a rizs a leveket. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése