2009. szeptember 28., hétfő

Vörösboros borjúpörkölt


Összetevők
1,5 kg lábszár, oldalas, comb vegyesen2 fej hagyma2 zöldpaprika2 paradicsom1 nagy evőkanál őrölt pirospaprika1 tk őrölt bors1 tk liszt3 gerezd fokhagymakb 0,5 l vörös borzsiradék
ElkészítésA zsírt felmelegítjük, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpároljuk. Hozzáteszem a reszelt fokhagymát, aprított paprikát, paradicsomot. Puhára párolom kevés vízzel. Hozzáteszem a felkockázott, darabolt húst. Összekeverve fedő alatt kb 10 percig párolom. Felöntöm borral, hogy épp lepje el. Puhára főzöm
Egyéb javaslatokFőtt burgonya illik hozzá. ha bográcsban készítem a bürgonyát a végén belefőzöm.A csontos hústól finomabb!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése