2009. szeptember 28., hétfő

Dobos torta 2


Összetevők
Tészta:9 tojás18 dkg cukor22,5 dkg lisztvaj és liszt a tepsi kikenéséhezkrém:9 db tojás30 dkg cukor40 dkg vaj2 vaníliás cukor5 dkg vaníliás pudingpor10 dkg étcsokoládétető:15 dkg kocka cukorpár csepp ecet

ElkészítésA tésztából 3 piskótalapot sütünk. Kivajazott, lisztezett sütőlemezen. Majd minden lapot kettőbe vágom. Így hat lapom lesz. A krémhez a vajat kihabosítom, majd hozzákeverem a megolvasztott csokoládét. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral összekeverjük és gőz fölött 80 fokra melegítjük folytonos keverés mellett. Ezután kihűlésig habbá verjük. Majd hozzákeverjük a csokoládés vajhoz. Betöltjük a krémmel a lapokat. A hatodik lapot bevonjuk az olvasztott cukorral és gyorsan bejelöljük rajta a szeletek helyét. Krémmel díszítjük.

Egyéb javaslatokA dobos cukorral gyorsan dolgozzunk, mert gyorsan megszilárdul és akkor már csak törik. A kenőkést és a darabolókést is vékonyan vajazzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése