2010. december 21., kedd

Fürj aszalt szilvával



Hozzávalók – fürjként

* 4 db aszalt szilva (magtalan)
* Likőr, konyak vagy rum
* 2 db főtt vagy sült gesztenye
* Fél-fél tk aprított rozmaring és kakukkfű
* 3 csík füstölt szalonna
* Só, bors

Elkészítés

1. Az aszalt szilvát az alkoholban beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. Közben 1 csík szalonnát apró kockákra vágunk, a gesztenyéket durván felaprítjuk.
3. Egy serpenyőben, kevés olajban, a szalonna darabokat megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a gesztenyét, 2-3 percig sütjük. Közben 2 db aszalt szilvát durva darabokra vágunk, hozzáadjuk a szalonna darabokhoz. A másik kettőt hagyjuk az alkoholban.
4. A fürj üregét megtöltjük az aszalt szilvás töltelékkel, majd betekerjük 2 szalonna csíkkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (a füstölt szalonna sós – így nincs szükség sok sóra!)
5. Kb 30 percig szép barnára sütjük, a szalonna legyen ropogós. Ne süssük túl!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése