2010. december 21., kedd

Rozmaringos sült csirkemell

Friss rozmaringot cserépben vagy csomagolva ma már nem gond beszerezni. Élelmiszerboltokban és zöldségesnél is kapható. Persze nem mindig, ezért érdemes előre megvennünk, a cserepes, de a csomagolt változat is pár napig hűtőben vagy hűvös helyen eláll. Ezzel a friss fűszernövénnyel készül a rozmaringos sült csirkemell, amely nem csak sütőben, de nyáron grillezve is egyszerűen elkészíthető, arról nem is beszélve, hogy elő tudjuk készíteni és sütésig a hűtőben tárolható. A recept kissé már a tavasz és a nyár frissességét juttatja eszünkbe..

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 2 darab bőrös dupla csirkemell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 4 nagyobb rozmaring ág
  • só, bors
  • kevés olaj, kötöző zsinór

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket vágjuk ketté, és csontozzuk ki. Ez nem bonyolult feladat, viszont így sokkal hamarabb megsül a hús. A póréhagymát vágjuk hosszú csíkokra, vagy szedjük szét leveleire, a szalonnát szeleteljük fel vékonyra, a rozmaring ágakat vágjuk ketté.
  2. A csirkemell bőrét kézzel óvatosan lazítsuk fel. A bőr alatt sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele 1-1 szelet szalonnát és 2-3 csík póréhagymát, majd tegyük rá a rozmaringot.
  3. Fordítsuk meg a melleket, a másik oldalt szintén borítsuk be szalonnával, póréhagymával és rozmaringgal. Ha szükséges, kötözzük át a melleket, hogy megtartsák a formájukat.
  4. A csirkemelleket serpenyőben, először bőrös felével, majd a másik oldalon 5-5 percig elősütjük, ezután 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálalás előtt vágjuk le a zsinórt és húzzuk ki a rozmaring ágat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése