2010. december 21., kedd

Mézes kacsacomb



A balzsamecet és méz kombinációja ideális kacsa pácolásához. A mézes kacsacomb sütésével azonban óvatosan kell bánni, mert könnyen megég a hús, a tepsi pedig kormos lesz. Ezt megelőzhetjük alacsonyabb hőmérsékleten való és vízfürdő feletti sütéssel..

Hozzávalók (4 személyre)

* 4 kacsacomb
* 3 újhagyma (vagy salotta hagyma), aprítva
* 2 gerezd fokhagyma, préselve
* 3 ek balzsamecet
* 3 ek méz
* 2 ek szójaszósz
* 1 csipet tengeri só, néhány szem bors (őrölve)

Elkészítés

1. A hozzávalókat elkeverjük, majd egy lapos tálba öntjük a felét, rátesszük a kacsacombokat, leöntjük a maradékkal. Jól megforgatjuk a pácban – minimum 2-3 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Néha-néha megforgatjuk.
2. 180 fokra bemelegítjük a sütőt. Egy rácsos tepsibe vizet öntünk (kb 1-2 centiméternyit). A rácsra helyezzük a lecsurgatott kacsacombokat (bőrrel felfelé). Megkenjük a páccal és a felmelegedett sütőben kb 1 órán át keresztül sütjük. 10-15 percenként meglocsoljuk 1-2 kanál páccal, 30 perc után megfordítjuk, de továbbra is locsolgatjuk a maradék páccal.
3. Amikor már szép barna, kb 50-60 perc után, a sót és őrölt borsot a combokra szórjuk (a bőrös oldalra), és 10 percig tovább sütjük, bőrös oldallal felfelé.
4. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése