2010. december 21., kedd

Mustáros sertéskaraj pirított burgonyával



- 60g dijoni mustár
- 2 evőkanál juharszirup
- egy teáskanál csípős paprika szósz
- 2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring, plussz 6 szál
- 4 gerezd fokhagyma, hámozva és paszírozva
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 kicsontozott sertéskaraj
- 12 szelet bacon
- 6 db. kisebb burgonya négybe vágva
- só, bors

Elkészítése

1. Egy nagy lezárható műanyag zacskóba helyezzük a páchoz szükséges alapanyagokat: mustár, juharszirup, csípős szósz, rozmaring, fokhagyma és 2 evőkanál olívaolaj. Tegyük bele a sertéshúst, és zárjuk le a zacskót. Hagyjuk hűtőszekrényben legalább 1 órát, vagy akár egy éjszakát.

2. Melegítsük a sütőt 200 C-ra. Helyezzük a rozmaring szálat a seprenyő közepére. helyezzünk hat 30 cm-es konyhai zsinórt atepsiben leresztben, 5 cm távolságra egymástól. Helyezzük rá a pácolt sertést. Fektessük a szalonna szeleteket a sertés karajra. Küssük a zsinórt jó szorosan a karaj köré úgy, hogy a bacon is hozzá legyen kötve. A szabad végeket vágjuk le.

3. Szórjuk a hús köré a burgonyákat és spricceljük be a maradék olajjal. Fűszerezzük a burgonyát. Tegyük be a sütőbe. Időnként keverjük meg a burgonyát. Süssük kb. 1 órát, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése