2010. december 21., kedd

Sült libacomb



Egész liba helyett gyakran célszerűbb csak libacombot vagy -mellet készíteni, hiszen hamarabb átsül, ugyanakkor kiadós. A sült libacomb nagyon egyszerű alaprecept, amelyhez csak kiváló minőségű libahúsra van szükség, az étel lényegét egyértelműen az adja meg..

Hozzávalók:

* 4 db libacomb
* 2 db alma
* 2 hagyma
* só, bors, majoránna

Elkészítés:

1. A libacombokat mossuk és szükség esetén tisztítsuk meg. Töröljük szárazra, és fűszerezzük sóval, borssal és majorannával.
2. Az almák magházát vágjuk ki, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk mindet negyedekre.
3. Egy megfelelő méretű tepsi alján helyezzük el a combokat (bőrös oldallal lefelé), majd köréjük rendezzük el a hagyma és alma darabokat. Öntsünk kevés vizet a tepsi aljára. 170 fokos sütőben lefedve addig sütjük a combokat, amíg teljesen megpuhulnak. Az utolsó fél órára fordítsuk a combokat bőrös oldallal felfelé, és fedő nélkül pirítsuk meg a bőrt (közben néhányszor locsolgassuk).
4. Tálalás előtt a pecsenyeléről kanalazzuk le a zsírt. A maradék pecsenyelevet szűrjük át, az alma és hagymadarabokat passzírozzuk szitán hozzá, majd az egészet forraljuk be (esetleg be is süríthető).
5. Tálaljuk a libacombokat az almás-hagymás pecsenyelével és tetszés szerinti passzoló körettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése