2010. december 21., kedd

Sült töltött sertésborda-korona



0,5 kg őrölt disznóhús
25 dkg nyers disznókolbász
15 dkg apróra vágott hagyma
3 evőkanál vaj
10 dkg hámozott, kozkázott alma
pár szál apróra vágott friss zeller
0,5 kg zsemlemorzsa
1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem
1,5 evőkanál só
fél evőkanál bors
fél evőkanál apróra vágott zsálya
fűszeres vadalma (nem kötelező)

Elkészítése

Készítsük elő a sertésbordát, fűszerezzük be, csavarjuk össze és helyezzük egy tepsibe. Takarjuk be fóliával a csontok végét. Süssük 2 órán keresztül 180°C-on.
Idő közben készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben süssük az őrölt húst és kolbászhúst, amig elkezdenek fehéredni és elvesztik a véres színüket. Egy külön edénybe tegyük félre a húst.
Ugyanabban a serpenyőben fonnyasszuk meg a hagymát vajban. Tegyük hozzá az almát és zellert, főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az őrölthús keveréket, kenyérmorzsát, petrezselymet, sót, borsot és zsályát. Keverjük jól össze.
Vegyük ki a sültbordákat a sütőből.
Tegyünk a bordák alá több réteg erős aluminium fóliát, ez lesz az alapja a tölteléknek. Kanalazzuk bele a tölteléket a borda-koronába. Tegyük vissza a sütőbe alacsonyabb hőfokra és süssük további 1 órát.
Ha elkészült, tegyük sültes tálba, díszítsük fűszeres vadalmával (ha van rá lehetőség).
Tálaláskor vágjunk szeleteket a bordák közé vágva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése