2009. november 10., kedd

Jókai-bableves - Magyarország recept


12 dkg szárazbab
» 12 dkg debreceni kolbász
» 1 füstölt sertéscsülök
» 2 evőkanál zsír
» 2 evőkanál liszt
» 1,5 dl tejföl
» 1 szál sárga répa
» 1 szál fehér répa
» zeller
» 1 fej vöröshagyma
» 2 zöld paprika
» 1 paradicsom
» 1 gerezd fokhagyma
» petrezselyemzöld
» pirospaprika
» só
Először a babot beáztatjuk, vízben egy éjszakát állni hagyjuk. A csülköt feltesszük főni, közben megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymával együtt zsiradékon megpirítjuk, kis vízzel felöntve puhára pároljuk. Ezután a babot levél együtt hozzá öntjük, füstölt húslével hígítjuk. Bele rakjuk a felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben kisütjük a kolbász zsírját, és paprikás rántást csinálunk belőle, majd bele szórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Ha a bab megfőtt berántjuk és tejföllel besűrítjük, kolbászdarabokat és csipetkét főzünk bele. A levest tányérba merjük, a csülökkel együtt. forrón tálaljuk .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése