2009. november 10., kedd

Párnafánk

Hozzávalók:500 g finomliszt80 g kristálycukor2 tojássárgája30 g élesztő300 ml langyos tejcsipet só1 citrom reszelt héjaolaj a sütéshezsárgabaracklekvár kevés kimaradt tojásfehérje Elkészítési idő: 20 perc + 30 perc kelesztési idő + sütési időNehézségi fok: ☺Elkészítés:Mérjük ki a hozzávalókat.100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt. Pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a maradék kristálycukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját, és a tojások sárgáját. Amikor az élesztő felfutott, öntsük a masszához, a maradék langyos tejjel együtt. Kézi dagasztóval az egészet alaposan dagasszuk ki, majd letakarva fél óráig hagyjuk kelni a tésztát.Amikor legalább a duplájára kelt, lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 0,3-0,4 cm-re, és fánkszaggatóval szaggassunk nagy korongokat belőle. Minden korong közepébe tegyünk kiskanálnyi sárgabaracklekvárt.A kimaradt tojásfehérjét villával verjük fel, majd kenjük meg vele a fánkok széleit. Ezután hajtsuk félbe óvatosan, nehogy a lekvár kifolyjon belőle, és ujjainkkal jól nyomkodjuk össze a széleket. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, és az elkészített fánk párnácskák mindkét oldalát süssük aranybarnára.Melegen tálaljuk, porcukorral meghintve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése