2009. november 10., kedd

Pásztortarhonya recept

» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 fej vöröshagyma
» 1 ek. pirospaprika
» 1/2 kg sertéshús
» só
» őrölt babérlevél
» őrölt kömény
» víz
» 1 ek. olaj
» 15 dkg tarhonya
» 1/2 kg burgonya
» 2 zöldpaprika
» 3 paradicsom

A szalonnát apróra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük, majd együtt megpirítjuk őket. Rászórjuk a pirospaprikát. A húst felkockázzuk, majd a hagymás szalonnához adjuk. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd a vizet, és fedő alatt megpároljuk. Közben az olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd annyi vízben, amennyi ellepi, 5 percig pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a tarhonyához adjuk. A paradicsomot és a paprikát négyrét vágjuk, majd amikor a burgonya puhulni kezd, hozzáadjuk. Amikor teljesen megfőtt, hozzákeverjük a húshoz, és egyszer felforraljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése