2009. november 10., kedd

Pizzás tallér


Hozzávalók kb. 65 tallérhoz: 500 g liszt100 g trappista sajt30 g friss élesztő100 ml tej1 kiskanál kristálycukor150 ml tejföl100 g margarin2 tojás1 evőkanál sóTetejére:pizzakrémpizza fűszerkeverékvagy házi ketchup150 g trappista sajtElkészítési idő: 60-70 perc + sütési időNehézségi fok: ☺Elkészítés: A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót, margarint, tejfölt, felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojás sárgáját. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki pogácsákat. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak. A sütőt kapcsoljuk 190 ºC-ra. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchup-al, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Tegyük a sütőbe, 190 ºC-on süssük 20-25 percig. Melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes, és puha, omlós. Tipp:
Az alaposan kidolgozott tészta hólyagos, szép fényes, és elválik az edény falától.
A kimaradt tojásfehérjét tegyük félre, esetleg fagyasszuk le; később felhasználhatjuk másik süteményhez.
A házilag készített ketchup a legfinomabb hozzá, de különböző fűszerekkel elkevert pizzakrémmel is kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése