2009. november 10., kedd

Tojásos lecsó

Hozzávalók 4 személyre: 2-3 nagy fej vöröshagyma12 paprika6 paradicsom8 tojás2 evőkanál zsír vagy olajsóőrölt borsElkészítési idő: 45 percNehézségi fok: ☺Előkészítés:A vöröshagymát vágjuk apróra. Felezzük meg a paprikákat, magozzuk ki, majd keresztben szeleteljük fel kb. 1 cm-es csíkokra. A paradicsomokat is szeleteljük fel csíkokra. Elkészítés:Egy serpenyőben dinszteljük üvegesre a felvágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát, néha megkevergetve, fedő alatt félig pároljuk puhára. Adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és fedő alatt, időnként megkevergetve pároljuk tovább a lecsót, amíg minden megpuhul.A tojásokat verjük fel, majd öntsük paradicsom-paprika keverékhez, és folyamatos kevergetés mellett süssük a tojásokat, kb. 5 percig.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen tálaljuk friss kenyérrel. Tipp:
A lecsó szintén egy olyan étel, amelyet mindenki a saját ízlése szerint készíthet el.
Vigyázzunk, nehogy leégjen a lecsónk. Ha kell, adjunk még hozzá zsiradékot.
Zsír helyett olajat is használhatunk.
Tojás mellett, és helyett tehetünk bele főtt rizst is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése