2009. július 8., szerda

Pirított újburgonya sajtbansutve

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg apró újburgonya
10 dkg szeletelt bacon
10 dkg sonka
10 dkg füstölt sajt
1 tojás
1 pohár tejföl
1 teáskanál vágott petrezselyem
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, megkaparjuk. (Legjobb, ha tisztítottat veszünk!) A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: A szalonnaszeletek felével beborítjuk egy tűzálló tál alját, majd rátesszük a burgonyát. A maradék szalonnát rátesszük a burgonyára, és a sütőben 15-20 percig sütjük. (Majdnem puhának kell lennie.) Közben elkészítjük a sajtmasszát. Ehhez apróra vágjuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, összekeverjük a tojással, a tejföllel, a petrezselyemmel, a sonkával, sóval, borssal. Ezt a masszát ráöntjük a krumpli tetejére. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk A sajtos krumplit további kb. 10 percig sütjük, addig, amíg szépen megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése