2009. július 8., szerda

Pirosra sütött újburgonya paradicsomos-gombás raguval

Hozzávalók:
60 dkg újburgonya,
4 dl étolaj,
6 dkg vaj,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem,
15 dkg paradicsom,
só,
törött bors
Elkészítés: A megtisztított újburgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Egy edényben bő olajat hevítünk, beletesszük a burgonyát, és lefedve szép pirosra sütjük. Ezután a burgonyát az olajból szűrőkanál segítségével kiszedjük, és letakarva a további felhasználásig félretesszük. Serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre darabolt gombát. Sóval, törött borssal, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és erős lángon félig megpirítjuk. Rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, melynek előbb a héját és a magjait eltávolítottuk. Amikor minden megpirult, hozzákeverjük a megsütött burgonyát, és gyengén megsózva azonnal asztalra adjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése