2009. március 18., szerda

csokis fagyi

Hozzávalók:


-2,5 deci tej -3 tojássárgája -1 kikapart vaníliarúd -7,5 dkg cukor -15 dkg étcsokoládé -2 deci tejszín -1 teáskanál kakaópor

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: könnyű

csoki gombóc


Elkészítés:


A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evőkanál tejszínnel a gőz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm, majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hűtőbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémből fagyiskanállal kivájt csokigolyókat. Ha pár óráig mélyhűtőben tárolom, akár csokoládéfagyiként is kínálhatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése