2009. március 18., szerda

Falusi csírkeaprólékleves


Ez a finom egyszerű leves a Gasztronómiai kalandozások Veszprém megyében cimű könyvemből való.

Hozzávalók:
4 személyre:
800g csirkeaprólék (szárny, láb, hát, nyak), 400 g vegyes zöldség, 150 g karfiol, 1 db kis fej vöröshagyma, 1-1 db zöldpaprika és paradicsom, egész bors, só, ételízesítő, zöldségzöld, 100 g házi készítésű finommetélt

Elkészítés:
Az aprólékot megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1500 ml vízben, feltesszük főzni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. A vöröshagymát félbe vágjuk és a vágófelületét serpenyőben kicsit, megpirítjuk. A levesünket többszöri lehabozás után bezöldségeljük és fűszerezzük. (nem rontjuk el, ha teszünk bele kelkáposzta darabot, gombát) Gyöngyözve szép lassan megfőzzük, mint a húslevest. Közben kifőzzük a metéltet, és tálalásig melegen tartjuk. Leszűrjük az elkészült levest és a képen látható módon tál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése