2009. március 18., szerda

Mandarindzsem

Hozzávalók:
2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítő (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfűszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd

Elkészítés:
Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy edénybe, szórjuk rá a lekvárzselésítőt, adjuk hozzá a fűszereket, a vanilía rudat vágjuk hosszába ketté, és lassú lángon, állandóan kevergetve kedjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd 5perc főzés után szedjük ki a fűszereket. Töltsük a tisztára mosott befőttesüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, majd azonnal zárjuk le és állítsuk fejre 10 percig, így nem kell tartósítószer hozzá. Hűvös helyen sokáig eltartható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése