2009. március 18., szerda

Szakállas pogácsa

Hozzávalók:


Tészta: 30 dkg liszt, 22 dkg margarin, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi fok: közepes

Szakállas pogácsa


Elkészítés:


A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok ( kb. 3 - 4 mm ) vastagságúra kisodorjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük

Sajtkrém: 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, késhegynyi édes vörös paprika, só.

Ezeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük.

Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.

A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése