2009. március 18., szerda

Rakott lecsó

Hozzávalók:

500 g da­rált ser­tés­hús, 500 g bur­go­nya, 500 g zöld­pap­ri­ka, 250 g pa­ra­di­csom, 100 g vö­rös­hagy­ma, 1 ge­rezd fok­hagy­ma, 150 g füs­tölt sza­lon­na (­hú­sos), 1 hús­le­ves­koc­ka, 4 to­jás, só, tö­rött bors, 2 te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka.

Elkészítés módja
Össze­gyúr­juk a da­rált húst egy fej na­gyon ap­ró­ra vá­gott vö­rös­hagy­má­val, a fok­hagy­má­val, pi­ros­pap­ri­ká­val, só­val, ő­rölt bors­sal. Egy mély, tű­zál­ló tá­lat vé­kony sza­lon­na­sze­le­tek­kel ki­bé­le­lünk, er­re te­rít­jük a meg­há­mo­zott, ka­ri­kák­ra vá­gott bur­go­nya fe­lét.

Rá­fek­tet­jük a fel­ka­ri­ká­zott zöld­pap­ri­ka, pa­ra­di­csom és hagy­ma fe­lét, be­bo­rít­juk a hús­vag­da­lék­kal. En­nek te­te­jé­re rak­juk a zöld­pap­ri­ka, pa­ra­di­csom és vö­rös­hagy­ma má­sik fe­lét, de 2 pa­ra­di­cso­mot fél­re­te­szünk dí­szí­tés­hez. Vé­gül be­fed­jük a ma­ra­dék bur­go­nyá­val.

2 dl for­rás­ban lévő víz­ben fel­old­juk a hús­le­ves­koc­kát, és mi­kor kihűlt, si­má­ra ke­ver­jük a nyers to­já­sok­kal. Ez­zel önt­jük le a tű­zál­ló e­dény­ben lévő ra­kott le­csót, te­te­jé­re fek­tet­jük a fél­re­tett, fel­sze­le­telt pa­ra­di­cso­mot, a tá­lat le­föd­ve sütő­ben kb. 45 per­cig süt­jük. Ek­kor le­vesszük ró­la a fedőt, és ad­dig süt­jük, a­míg a bur­go­nya tel­je­sen meg­pu­hul, a te­te­je szép ro­po­gós pi­ros lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése