2009. március 18., szerda

Stefániavagdalt

Hozzávalók:


60 dkg darált sertéshús 2 zsemle 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma kevés olaj só bors 1 csapott evőkanál pirospaprika 2 tojás 4 főtt kemény tojás zsemlemorzsa

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: közepes

Stefánia vagdalt


Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágjuk éskevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk. "Félhenger" formában tepsibe tesszük. A főtt tojásokat a közepébe beledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk és egy kicsit belesimítjuk.

Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük ( kb. 15 perc alatt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése