2009. március 18., szerda

Rakott krumpli

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 6 tojás, 10 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dl tejföl, diónyi vaj, só

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi fok: könnyű

Rakott krumpli recept


Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzöm, majd hideg víz alatt lehűtöm, meghámozom és felkarikázom. A tojásokat keményre főzöm, meghámozom és felkarikázom, ugyanígy a kolbászt is. (a kolbászt hideg víz alatt megmosom, úgy könnyen lejön a héjja).

Kivajazok vagy olajjal bekenek egy tűzálló tálat. Az aljára fektetek egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és meglocsolom a tejföllel. A krumplit soronként meg szoktam sózni. Így rétegezem tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jut. Előmelegített forró sütőben addig süsöm, amíg pirosas színű lesz a teteje, és "bugyog a lében".

A tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal is.
Ha kevés a tejföl, egy kanál liszttel és tejjel bővítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése