2009. március 18., szerda

Kakaós csiga

Hozzávalók:


60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 db tojássárgája 2 evőkanál olaj egy csipet só 4 evőkanál cukor szükség szerint tej A töltelékhez: 5 dkg vaj 5 dkg margarin 5 evőkanál kakaópor 6 evőkanál porcukor

Elkészítési idő: 1,5 óra

Nehézségi fok: közepes

Kakaós csiga recept


Elkészítés:


Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel,
hogy közepesen kemény kelttésztát kapjunk.
Ezután beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett tálban, liszttel meghintve a duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
Meglocsoljuk a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével, meghintjük a porcukros kakaóval, és beigli formájúra sodorjuk.
Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük.
Megöntözzük a maradék vaj-margarin keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt bekapcsoljuk, hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga.
Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, és úgy sütjük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése