2009. március 18., szerda

Sajtos csiga

Hozzávalók:


A tésztához: 50 deka liszt, 1 teáskanál só, fél csomag sütőpor, 25 deka margarin, 1 kis pohár tejföl A krémhez: 25 deka margarin, pici só, 30 deka reszelt sajt.

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi fok: könnyű

Sajtos csiga


Elkészítés:


A krémhez a margarint mikróban megpuhítjuk, és a sóval kikeverjük, végül hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot. A tésztához valókat összegyúrjuk, szükség esetén pici tejet adhatunk hozzá. 4 cipóra osztjuk. Egyszerre egyet közepes méretű téglalappá, vékonyra kinyújtunk, és szintén vékonyan, rákenjük a krém negyed részét. Feltekerjük szorosan, mint a bejglit. A négy rudat éjszakára hűtőbe tesszük (én félbevágom őket, és egy zárt dobozba teszem, de lehet fóliázni is). Reggel vágódeszkán(a gyúrótáblára nem lesz szükség) a rudakból 3 mm vékony szeleteket vágunk, és lefektetve sütőlemezen forró sütőben 12-14 perc alatt szalmasárgára sütjük. Egyszerre csak 1 rudat vegyünk ki a hűtőből, mert így jobb tartása van a tésztának, könnyebb dolgozni vele.
Ez egy nagyon mutatós, kekszszerű aprósütemény. Ha a szélük kissé megbarnul, direkt jó íze lesz a sajt miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése