2009. március 18., szerda

Rakott káposzta

Hozzávalók:


500 g da­rált ser­tés­hús, 1 kg fe­hér­ká­posz­ta, 100 g füs­tölt sza­lon­na, 4 to­jás, 100 g vöröshagy­ma, 1 te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka, 150 g pa­ra­di­csom, 100 g zöld­pap­ri­ka, 100 g rizs, 1/2 ge­rezd fok­hagy­ma, 2 dl tej­föl, só.

Elkészítés módja


Vág­juk fel a ká­posz­tát, és sós víz­ben főz­zük meg fé­lig. Rak­juk ki szi­tá­ra, és csur­gas­suk le ró­la a vi­zet.

A rizst főz­zük meg, és te­gyük fél­re.

A füs­tölt sza­lon­nát vág­juk ap­ró koc­kák­ra, ol­vasszuk fel­, te­gyük mel­lé a fi­nom­ra vá­gott hagymát, és pá­rol­juk ü­ve­ges­re. Ek­kor hint­sük rá a pi­ros­pap­ri­kát, és ad­juk hoz­zá a da­rált húst. Sóz­zuk és pá­rol­juk, a­míg fé­lig megfő.

Ek­kor ré­te­ge­sen tű­zál­ló tál­ba rak­juk a ká­posz­ta fe­lét, u­tá­na a húst, a rizst, a fel­vá­gott paradi­cso­mot, zöld­pap­ri­kát. A leg­felső ré­teg is­mét ká­posz­ta le­gyen. A to­já­so­kat ha­bar­juk össze tej­föl­lel, ad­junk hoz­zá pi­ros­pap­ri­kát, az e­gé­szet önt­sük a tű­zál­ló tál­ban lévő é­tel­re. A tű­zál­ló tá­lat te­gyük sütő­be, és mér­sé­kelt lán­gon süs­sük kész­re.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése