2009. március 18., szerda

Pincepörkölt

Hozzávalók:

1 kg marhalábszár vagy marhapancsi,
3 evőkanál olaj,
1-2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
1 liter ecetes vörösbor,
só, pirospaprika, bors, csipetnyi majoránna,
bazsalikom, izsóp

Elkészítés

Megfonnyasztjuk az olajon a kis kockákra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, és beleforgatjuk a kockára vágott húst. Ha a hús megfehéredett, leöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, és az elkapart fokhagymával, meg fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, az elfőtt levét mindig borral pótoljuk. Végül rövid lére sütjük, hogy csak sűrű, zamatos mártás maradjon alatta. Puha fehér kenyér és csalamádé illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése