2009. március 18., szerda

Gulyásleves

Hozzávalók:


500 g marhahús, 100 g zsír, 200 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál édesnemes paprika, 2 g kö-mény, 600 g burgonya, 150 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, só.

Elkészítés módja


Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábosban a zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a kö-ménymagot, ízlés szerinti sót.

Alaposan keverjük össze, öntsünk rá egy kevés vizet, és sűrűn kevergetve, fedő alatt pároljuk. Szükség szerint időnként egy kis vizet is adjunk hozzá.

Mikor a hús már jól megpuhult, hozzátesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, a negyedekre vágott para-dicsomot és a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük. Betétnek csipetkét főzhetünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése