2009. március 18., szerda

Túrósaláta

Hozzávalók:


0,5 kg túró, 1 tojás, kb. 3 kanál liszt, 4 kanál dara, 1-2 kanál cukor, morzsa, olaj, tejföl, gyümölcssalátához (alma, narancs, narancslé, görögdinnye)

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: közepes

Túrós gombóc gyümölcssalátával


Elkészítés:


A gombóchoz valókat össszekeverem, és gombócokat formálva forrásban levő vízben rakom. A gombócok feljönnek a víz tetejére, majd onnantól számítva még kb. 1-2 percig főzöm.

Előtte a morzsát kevés olajon megpirítom, majd a kész gombócokat ebbe rakom át a szűrőkanállal. Óvatosan forgatom meg a morzsában, mert elég lágy a tészta, nehogy szétessenek.

Gyümölcssalátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése