2009. március 18., szerda

Sós rúd

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, - 2 db tojás, 1,5-2 evők. só, 1 cs. szalalkáli, - 1 tojás a kenéshez, egész köménymag, - 20 dkg reszelt Trappista sajt.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: könnyű

Sós rúd


Elkészítés:


A liszthez adom a puha margarint, és kézzel összedolgozom.
A tejfölt, a két tojást, a sót, és a szalalkálit is beledolgozom, és elég kemény tésztát gyúrok.
Ha kezd összeállni, akkor nyújtódeszkára teszem, és kisujjnyi vastagra kinyújtom.
A sütőt 180 fokra kapcsolom be.
Kiolajozok egy nagy tepsit.
Egy tojást felverek és lekenem a tésztát vele.
Megszórom a köménymaggal, és beborítom a reszelt sajttal.
Hosszúkás csíkokra szeletelem, és belerakom a tepsibe őket.
Figyelni kell őket, mert 10-12 perc alatt már meg is sülnek !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése