2009. március 18., szerda

Zöldséges búrgonyaleves

Hozzávalók:

½ kg burgonya,
kevés olaj vagy zsír,
kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 petrezselyemgyökér,
1 sárgarépa,
1 zeller,
ízlés szerint köménymag és só,
kis kanál liszt, egy kevés pirospaprika

Elkészítés:

A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rátesszük a felkarikázott zöldségeket, és megsózzuk. Ezeket egy fedő alatt összepároljuk, majd beletesszük a lisztet, amit egy pár percig megpirítunk rajta. Rátesszük a pirospaprikát, majd a kockára vágott krumplit, a köményt, ízlés szerint egy kis sót és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. A végén felöntjük vízzel, és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése