2009. március 22., vasárnap

Aszalt barackos - narancsos - gyömbéres muffin

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt,
1 kk sütőpor,
1 kk szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 -2 kk friss gyömbér reszelve,
2 narancs leve és reszelt héja,
150 ml joghurt,
6 dkg vaj megolvasztva,
2 tojás,
10 dkg aszalt barack apróra vágva.

Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót majd hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és az aszalt barackot. Egy másik tálba a tojásokat összekavarjuk a cukorral, a narancs levével, az olvasztott vajjal és a joghurttal, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket. A kikent, lisztezett muffinformákba kanalazzuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése