2009. március 22., vasárnap

Vörösborban párolt szűzpecsenye gombával:

Bizony a bográcsban nem csak halászlét lehet főzni. Íme egy finom vörösboros recept.

Hozzávalók:1 kg szűzpecsenye, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg erdei gomba, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl száraz vörösbor, friss bazsalikom, só, bors.

Elkészítés: A bográcsot előkészítjük. a szűzpecsenyét megmossuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. a vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk.

A gombát is megtisztítjuk és felaprítjuk. A bazsalikomot összevágjuk, és a fokhagymát összezúzzuk. A bográcsba teszünk egy kevés zsírt, rádobjuk a szalonnát, és kisütjük. Utána jöhet a hagyma, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd az erdei gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és a bazsalikommal. Ha a gomba összeesett, felöntjük vörösborral, és beletesszük a szűzérmét. Közepes lángon összefőzzük az egészet. Krumplival vagy tésztával is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése