2009. március 22., vasárnap

Citrompuding szedermártással

Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor;
20 dkg liszt;
5 evõkanál reszelt citromhéj;
5 evõkanál citromlé;
2 evõkanál margarin;
1 rúd vanília;
3 db tojás;
2,5 dl joghurt;
1 dl habtejszín;

A mártáshoz:
30 dkg szeder;
1 rúd vanília;
1 db egész fahéj;
10 dkg cukor;
2 dl rosé bor;
citromlé;


Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vajat, citromlevet és a lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot, és ízesítjük egy vaníliarúd kikapart belsejével, és az egészet jól összedolgozzuk.
A tojásfehérjékbõl kevés cukorral kemény habot verünk, és a masszához adjuk. Belekeverjük a tejszínt, és a citromos tésztát egyenletesen eloszlatjuk a vajjal kikent sütõformában.
A tésztát vízfürdõn, elõmelegített 170°C fokon 35-40 perc alatt kigõzöljük.
A mártáshoz egy serpenyõben összeforraljuk a vörösbort a cukorral, vaníliarúddal és az egész fahéjjal. Adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, majd beletesszük a szedret, és 15-20 perc alatt mártás sûrûségûre forraljuk.
A kihûlt citrompudingot felszeleteljük, és a forró szedermártással meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése