2009. március 22., vasárnap

Lecsós csirkecomb kapros túrós csuszával

Első hallásra kicsit fura, de nagyon finom étel, ha valami különlegest főzne, próbálja ki ezt a receptet.

Hozzávalók:

1 nagyobb hagyma, 4 kanál olaj, 8 csirkecomb, só, bors, 1 kiskanál pirospaprika. 6 db húsos zöldpaprika, 4 paradicsom.

A körethez: 40 dkg csuszatészta, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor kapor.

A hagymát olajon megfuttatjuk, és megfonnyasszuk. A csirkecombokat megmossuk, és a forgónál kettévágjuk. A hagymát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük pirospaprikával, és egy vizet aláöntve megpároljuk. Közben a paprikát és a paradicsomot megmossuk, és felkockázzuk, majd a hússal együtt beletesszük a hagymához, és az egészet együtt pároljuk. Vigyázzunk rá, hogy legyen alatta mindig elég víz, nehogy leégjen. Ízlés szerint fűszerezzük.

Közben elkészítjük a köretet:

A csuszatésztát sós vízben kifőzzük. A szalonnát felkockázzuk és kisütjük, majd ebben a zsírban megforgatjuk a tésztát. Tálaláskor a csirkecombok mellé halmozzuk a tésztát, meglocsoljuk tejföllel, rámorzsoljuk a túrót, és megszórjuk friss apróra vágott kaporral.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése