2009. március 22., vasárnap

Kráter

Hozzávalók:
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
ízlés szerint cukor (kb 15-25 dkg)

Tésztához:
5 db tojás,
25 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
1 dl tej,
1 dl étolaj,
25 dkg liszt

Tetejére:
1 nagy pohár tejföl,
3 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Krém: A pudingot megfőzzük és hűlni hagyjuk.

Tészta: 5 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, beletesszük a tejet, az étolajat, a kakaót, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a tojások felvert habját. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe simítjuk a tésztát, melynek a tetejére rákanalazzuk a langyos pudingot. Előmelegített sütőbe téve megsütjük.(villanysütőben 200 C). Ha a tészta megsült, a még forró tésztára kenjük a porcukorral, vaníliás cukorral elkevert tejfölt és pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tejföl egy pici burkot kapjon. Ezután kivesszük és a tepsibe hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése