2009. március 22., vasárnap

Márványkuglóf

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
4 tojás,
40 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
1 cs. sütőpor,
1 dl tej,
3 dkg kakaópor.

Elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba. Az átszitált lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az így kapott masszát kettévesszük, és feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Ha szükséges, pici tejjel hígíthatjuk.

A kuglóf-formát kivajazzuk és a fehér meg a barna tésztát evőkanál segítségével váltakozva a formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen. A süteményt a 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óráig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése