2009. március 22., vasárnap

Banános gyümölcskenyér

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1 cs. sütőpor,
4 tojás, 2 ek. rum,
2-3 banán,
aszalt gyümölcsök ízlés szerint.

Elkészítése:
A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is. Kivajazott őzgerinc formába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tetejét porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése