2009. március 22., vasárnap

Fokhagymás tejben sült sajtos csirkemell

Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • só vagy ételízesítő
  • fekete- és fehérbors

  • Elkészítés: A csirkemelleket laposan félbe vágjuk, és egy tálba rakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje (kb. 3 dl). A fokhagymákat apróra vágjuk, és a tejes húsra szórjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Minimum fél napig (pl. egy éjszakán át) a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

    Magas falú tepsibe teszünk egy réteg húst, sajtot szórunk rá. Használhatunk trappistát, füstöltet, camembert-t... mindegyikkel isteni! A sajtra újabb réteg hús kerül, a tetejére pedig a megmaradt páclé -sűrítve egy deci tejföllel és egy kis sajttal. Fóliával lefedve 180-200 fokon kb. 50 perc alatt megsül, majd még 10-15 perc fólia nélkül zegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

    Megjegyzés:
    Lasagne- vagy makarónitésztával kibélelhetjük a tepsi alját és oldalát, ezzel felitatjuk a fölösleges nedvességet, és tartalmasabb lesz az étel! Csak vigyázz, a család gyorsan lecsap az első falatokra!

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése