2009. március 22., vasárnap

Kapros zöldbableves fogasgombóccal

HOZZÁVALÓK:
30 dkg zöldbab,
1 db citrom,
1 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
10 dkg halfilé,
só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vaj,
1 db zsemle,
2 db tojás,
1 l víz, kapor,
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉSE:
Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat rakunk, majd a zöldbabot, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá.

A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, és a zsemlét, a tojást, a lisztet, így összekeverjük, majd formázzuk és megfőzzük: ebből lesz a gombóc.

Amikor felforrt a leves, rántást készítünk, beletesszük a levesbe. Citromot csepegtetünk a levesbe, és egy kevés tejszínt is.

Tálalásnál egy szép agyagedénybe merünk a levesből, majd beletesszük a gombócot. Kaporral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése